توجه به عوامل اقتصادی در کنار خواص و کاربردهای ماده پوشش دهنده باعث شده است که استفاده از آلیاژهای گران قیمت که دارای مقاومت چشمگیری در برابرخوردگی هستند، صحیح و در عین حال به صرفه نباشد. بدین ترتیب فلزات و آلیاژهایی نظیر نیکل، آلیاژ نیکل سیاه / کروم، کروم، پالادیوم، آلیاژ پالادیوم / نیکل، مس، قلع، پلاتین، روتنیوم، کادمیوم، برنج و روی متداول ترین مواد پوشش دهنده در پوشش دهی فلزات گوناگون می باشند.
معیارهای انتخاب هر یک از روش های پوشش دهی فلزات
روش های گوناگونی برای پوشش دهی فلزات وجود دارد که از جمله مهم ترین آن ها می توان به روکش کاری فلزات، روش نفوذی، غوطه ور کردن در مذاب، رسوب دادن به روش الکتریکی، رسوب دادن به روش بخار، روش پاشش و… اشاره کرد. با توجه به جنس لایه پوشش و نیز جنس ماده اصلی یکی از روش های فوق الذکر به منظور پوشش دهی فلزات انتخاب می شود.
معرفی انواع پوشش دهی فلزات
-
پوشش دهی نیکل کروم
آبکاری نیکل کروم را تحت عنوان آبکاری تزئینی کروم نیز می شناسند. استفاده از نیکل در این روش موجب ایجاد سطحی صاف و یک دست شده که در مقابل خوردگی مقاومت بسیار بالایی دارد.
قابلیت بازتابندگی بسیار زیاد از دیگر ویژگی های این روش می باشد. پوشش های کروم نیز غالبا نقره ای و یا سفید مایل به آبی بوده و به منظور محافظت از پوشش نیکل بر روی سطح اعمال می شوند. این پوشش موجب می شود که میزان خراشیدگی و خوردگی در سطح، به کمترین مقدار ممکن برسد.
جالب است بدانید سطحی که با استفاده از با استفاده از روش کروم نیکل پوشش دهی شده است، قدرت انعکاسی ۶۵ درصدی دارد که برای همیشه ثابت مانده و کاهش پیدا نمی کند!
-
پوشش دهی گالوانیزه
پوشش دهی فلزات با استفاده از گالوانیزه یکی از منحصر به فرد ترین روش های محافظتی است که در عین کم هزینه بودن، به سادگی قابل اجرا بوده، طول عمر مفید طولانی داشته و بسیار نیز پر کاربرد است. در این روش قطعه فلزی مورد نظر را در حوضچه روی مذاب فرو می برند تا بدین ترتیب روی ذوب شده دارای دمای ۸۳۰ درجه سانتی گراد تا ۸۷۰ درجه سانتی گراد با فولاد پیوند بخورد.
ضخامت لایه روی مورد استفاده در این روش پوشش دهی فلزات موجب کاهش فرسایش شده و همین امر آن را برای استفاده در فضاهای بیرونی مناسب ساخته است.
-
پوشش دهی الکتروفورتیک یا الکترولاک
پوشش دهی الکتروفورتیک یا الکترولاک نوعی از پوشش دهی فلزات است که دنیای آبکاری را به دنیای رنگ آمیزی پیوند می دهد. در فرآیند پوشش دهی الکتروفورتیک قطعه فلزی مورد نظر که قصد آبکاری ان را دارند، در محلولی مبتنی بر آب دارای ذرات رنگ فرو برده و سپس با اعمال ولتاژ الکتریکی مناسب شرایطی را فراهم می سازند که ذرات رنگ موجود در محلول مورد نظر بر روی سطح قطعه رسوب نمایند.
از مهم ترین مزایای پوشش دهی فلزات با استفاده از روش الکتروفورتیک یا الکترولاک می توان به امکان پوشش دهی سطوح داخلی و خارجی قطعه مورد نظر در صورت تماس تمام قسمت های آن با محلول موجود اشاره کرد.
رنگ ها در پوشش دهی فلزات
-
نیکل کروم، پوششی به رنگ استیل
پوشش دهی فلزات با استفاده از روش نیکل کروم موجب پوششی به رنگ استیل در سطح مورد نظر می شود. همین ویژگی باعث شده است که افراد زیادی با نام آبکاری استیل از این فرآیند یاد کنند!
ظاهر استیل مانند پوشش نیکل کروم سطوح تولیدی را به منظور استفاده در زمینه های بهداشتی و محافظتی و در وسایلی نظیر آبچکان، سبدهای خرید فروشگاهی، شیر آلات بهداشتی و… مناسب ساخته است.
-
سطوحی رنگارنگ با پوشش دهی الکتروفورتیک
پوشش حاصل از لاک الکتروفورتیک علاوه بر ماندگاری و طول عمر بالا از رنگ های متنوعی برخوردار است. این رنگ آبکاری فلزات در مقابل اشعه فرابنفش خورشید مقاوم بوده و تغییر نمی کند.
-
پوشش دهی سفید رنگ و موقت گالوانیزه
نتایج تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که فولادهای دارای روکش گالوانیزه به مدت ۲۴ ساعت سفید رنگ بوده و دچار زنگ زدگی نمی شوند. اما پس از مدت مذکور و ظرف ۱۶۸ ساعت این پوشش به رنگ قرمز در می آید که نشان از زنگ زدگی می باشد. استفاده از رنگ گالوانیزه می تواند این مشکل را حل نماید. زیرا این دسته از رنگ ها دارای خاصیت خود ترمیمی هستند.
تاثیرات پوشش دهی فلز
تعداد بسیار زیادی از وسایلی که در اطراف ما قرار دارند و ابزارهای مورد نیاز زندگی روزمره ما را تشکیل می دهند، با استفاده از فلزات، آلیاژهای گوناگون و موادی از این دست ساخته شده اند.
همه ما به خوبی می دانیم که فلزات و آلیاژ های فلز در مقابل شرایط سختی نظیر خوردگی، اکسیداسیون، ضربه، فشار، سایش و دیگر شرایط فیزیکی مختلف قرار دارند. این شرایط موجب فرسوده شدن این ابزارها و غیر قابل استفاده شدنشان می گردد. به منظور بهبود خاصیت این وسایل و افزایش مقاومت آن ها در مقابل شرایط فوق الذکر بهترین راه حل موجود پوشش دهی فلزات می باشد که افزایش طول عمر و مقاومت این وسایل را در پی خواهد داشت.
کاربرد پوشش دهی فلزات
فلزات پوشش دهی شده با استفاده از آبکاری نیکل کروم را به دلیل دارا بودن ظاهری زینتی و شبیه به استیل غالبا در زمینه های بهداشتی و نظافتی به منظور ساخت وسایلی همچون آبچکان، سبدهای خرید فروشگاهی، شیر آلات بهداشتی و… مورد استفاده قرار می دهند.
قطعات پوشش دهی شده به روش الکتروفورتیک را در تجهیزات سنگین، ابزارهای فلزی، قطعات استفاده شده در خودرو و بدنه آن، دنده سوئیچ برقی خودرو، ظروف مخصوص نگهداری نوشیدنی ها و مواردی از این قبیل مورد استفاده قرار می دهند.
استفاده از پوشش دهی فلزات به روش گالوانیزه نیز برای سطوح دارای زنگ زدگی، سطوح خارجی که در تماس با رطوبت هستند و سطوح بدون سند بلاست شده مفید است.
عوامل موثر در قیمت گذاری آبکاری
هزینه آبکاری فلزات به روش مورد استفاده برای این کار و نیز قیمت مواد اولیه مورد استفاده در آن روش بستگی دارد. مواد اولیه در روش نیکل کروم شامل آند نیکل، آند کروم، سولفات نیکل و…، در روش الکتروفورتیک شامل لاک، رنگ الکتروفورتیک و… می باشد. نوع و درجه مواد اولیه به کار گرفته شده در روش گالوانیزه نیز تعیین کننده قیمت آبکاری فلزات در این روش است.
پوشش دهی فلزات بابایی، پیشنهاد طلایی ما به شما است!
پوشش فلزات بابایی یکی از موفق ترین مراکز پوشش دهی فلزات می باشد که با پذیرش سفارشات آبکاری فلزات با استفاده از تمامی متدهای آبکاری و پوشش دهی فلز، ضمن برخورداری از قیمتی مناسب و در عین حال نظارت قوی بر مرحله کنترل کیفیت محصولات نهایی توانسته است رضایت مشتریان را جلب نماید.
پوشش دهی فلزات بابایی با به کارگیری متعهدترین و مجرب ترین نیروی انسانی در کنار استفاده از مواد اولیه با کیفیت و مرغوب توانسته است در زمینه کاری خود سابقه ای درخشان و آینده ای درخشان تر داشته باشد. سرمایه ما اعتماد مشتریان ماست!